Simbolul Soare

Soarele de Aur

La vârsta de şapte ani, carismaticul profet şi vinecător Ivica Prokić a avut o experienţă extraordinară, atunci când „o bucată din soare” a intrat în trupul sau. Această experienţă deosebită a trezit sentimente şi senzaţii care au servit mai târziu ca bază pentru abilităţile sale excepţionale. De atunci, soarele a avut întotdeauna o semnificaţie specială pentru el şi munca sa, fapt pe care l-a menţionat în toate cărţile sale.

Soarele este simbolul vieţii, este sursa care ne dă viaţă, lumină şi energie. Soarele a fost, de asemenea, un simbol cheie în culturile antice. Pentru Ivica, soarele era un simbol al forţei, care curgea prin el şi vorbea adesea despre importanţa deosebită a soarelui pentru viaţa de pe pământ, considerându-l o emblemă a luminii, vieţii, bucuriei, căldurii şi purităţii.

soare2dÎntr-o viziune profetică, i-a fost arătat simbolul solar de aur cu treisprezece raze şi i s-a spus că are înţelesul direct de dar al Sursei, prin Soare, pentru a ajunge la oameni. Acest simbol al soarelui îşi va găsi locul mai târziu pe coperta tuturor cărţilor sale.

Elementul care a reflectat adesea puterea soarelui în plan fizic, a fost aurul. Aurul a avut şi păstrat un rol deosebit în civilizaţiile umane, din timpul culturilor antice pana in ziua de azi, nu doar prin valoarea materială ce i-a fost dată în timp. Mai importantă este semnificaţia de lumină şi energie, pe care aurul a avut-o la culturile din Europa, America sau Africa cu mii de ani în urmă. Aurul a avut o semnificaţie importantă şi pentru Ivica, însă nu l-a privit ca pe un element decorativ, ci ca pe o substanţă cu importanţă spirituală, ca un protector împotriva a tot ceea ce e rău. Ivica spunea despre aur că absoarbe energia negativa a tuturor oamenilor pe care îi ajută şi le dă mai multă putere. O conexiune i-a fost, de asemenea, revelată privind Soarele şi preţiosul metal, aurul.

„În ianuarie 1990, mi s-a spus că atunci când voi purta un kilogram de aur, voi fi un ghid venit direct din Soare. La acel moment aurul nu era important pentru mine, dar acum se poate vedea în mod clar că aurul are o legătură puternică cu lumina soarelui. Totul se întâmplă prin intermediul aurului. ” – Ivica Prokic, Dumnezeul fericirii, 1992.

Şi Braco priveşte Soarele ca sursă a iubirii şi a tuturor formelor de viaţă de pe Pământ. La doar câteva zile după întâlnirea cu Ivica în toamna anului 1993, Braco avea vise despre Soare; el a visat că îi oferea un cadou special lui Ivica. La scurt timp după aceasta, Braco mers la bijutier cu o copie a cărţii lui Ivica având simbolul soarelui pe copertă, şi i-a cerut acestuia să proiecteze un pandantiv din aur de 14 KT în formă de soare cu treisprezece raze, pe care avea să-l dăruiască mai târziu prietenului şi mentorului său. Ivica i-a întors gestul oferindu-i lui Braco propriul său pandantiv solar din aur. Din acea zi, Braco îl poartă ca un simbol al legăturii dintre el şi omul care i-a dat atât de mult. Braco a adoptat acest soare cu treisprezece raze ca simbol a ceea ce el ar dori să ofere oamenilor. Prin citirea cărţilor scrise de Ivica şi Braco, putem înţelege de ce au ales un soare de aur pentru a fi simbolul lor, conectând astfel puterea Soarelui cu puterea aurului şi cu munca lor.

soare3dAcesta este Soarele, simbolul harului împărtăşit a lui Braco, profund asociat cu energia sa pozitivă, pe care oameni de pe tot globul au experimentat-o, prin munca sa. Ştim despre acest soare de aur din cărţile şi filmele lui Ivica înainte ca Braco să i se alăture, dar Braco a fost cel care a visat că trebuie să pună acest soare într-o formă fizică. Transpus în aur, putem atinge şi simţi acum acest Soare, şi să-l purtăm mereu cu noi – ca un simbol al iubirii şi luminii şi ca o conexiune la aceasta energie, care a înălţat atât de multe inimi şi suflete. Acest simbol a devenit o manifestare fizică în realitatea noastră materială, o completare a cercului vieţii, expresia atât a elementelor spirituale, cât şi materiale pentru corpul fizic.

Mulţi oameni văd astăzi acest simbol solar de aur, ca o punte către experienţele lor din timpul sesiunilor cu Braco şi ca o conexiune cu armonia pe care au simţit-o atunci. Simbolul solar reprezinta pacea lăuntrică, energia şi frumuseţea, „lumina care străluceşte în oameni” şi conectarea acestora la cele mai adânci sentimentele ale lor şi la trăirile din timpul întâlnirii lor cu Braco.

Simbolul solar astăzi

În 2006, Braco a amenajat in camera Onyx la centrul său din Srebrnjak 1, un sanctuar special pentru sesiunile de contemplare (gazing) situat chiar în clădirea pe care Ivica a oferit-o pentru desfăşurarea lucrării profetice, a muncii sale de vindecare.

Pentru desavârşirea camerei, Braco a conceput un soare mare, special pentru altarul acestei săli. La acel moment a fost făcută o transformare şi designul original a fost modificat într-o versiune dinamică, tridimensională. Pandantivul Soarele de Aur a fost oferit în aceasta formă, de atunci.
Mai recent, Braco a introdus cel mai puternic mineral din familia cristalelor de pe Pământ, diamantul, în modelul cu 13 raze. Diamantul este asociat în mod tradiţional cu calităţi ca: puritate, claritate şi putere, forţă. Aşa cum Ivica a fost ghidat de proprietăţile puternice şi benefice ale aurului, Braco introduce încă o dată un alt nivel, prin proprietăţile naturale ale diamantului. Aceasta ia în considerare cel mai important element pentru organism, simbolul material al energiei, într-o manifestare pe care şi mai mulţi oameni o vor „simţi” ca un izvor de putere şi un semn al credinţei lor în prosperitatea viitorului.

„Aş dori să adaug că oamenii care cred în viitor, vor primi atât de mult pe cât cred – cu cât crezi mai mult, cu atât vei primi mai mult.” – Ivica Prokic, din Profeţiile lui Ivica Prokic, octombrie 1994.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WezeKo3yjxc” width=”640″ height=”420″]